Nieuws

Sinds gisteren is er een landelijk beleid voor alle gezinscontacten van mensen met bij COVID passende klachten (koorts), namelijk om in dat geval thuis te blijven. Dat betekent ook dat gezinscontacten van bevestigde COVID patiënten dienen thuis te blijven. Hiervoor hanteert de GGD een termijn van 14 dagen.

Dit advies nemen wij uiteraard per direct over in het beleid van Wolderwijs.
Onze locaties zijn tot en met 6 april gesloten. Als één ouder in een vitale beroepsgroep werkt, maar de partner niet, dan is het (dringende) verzoek vanuit de overheid om het kind thuis op te vangen. Alleen als dit echt niet lukt dan kunt u een beroep doen op de school of de kinderopvang zodat in overleg plek te bieden is. Daarvoor neemt u contact op met de directeur van de locatie. De telefoonnummers treft u onderaan de brief aan.
Wij stellen de gezondheid en het welzijn van de kinderen en onze medewerkers voorop. 


Voor meer informatie met betrekking tot samen gezond op school en opvang: Poster GGD Drenthe 
Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) maandag 23 maart 2020 toe tijdens een persbijeenkomst.

Voor onderwijs en opvang zijn geen nieuwe maatregelen getroffen op dit moment. Opvang en onderwijs blijft gesloten tot en met 6 april.

Voor meer informatie: Rijksoverheid
Alle scholen en kinderopvangorganisaties in Nederland sluiten van 16 maart tot en met maandag 6 april. De opvang die nu geboden wordt op scholen en kinderopvang (zonder extra kosten voor ouders), is noodopvang - bedoeld om ervoor te zorgen dat mensen in cruciale beroepsgroepen hun werk voor de samenleving kunnen blijven doen.

Voor meer informatie:
Poster noodopvang kinderen