Menu icon
Home / Terug

Belangrijke wijziging peuteropvang in De Wolden

Foto_kinderopvang_bb.jpg In gemeente De Wolden vinden we het belangrijk dat alle peuters dezelfde kansen krijgen om zo veel mogelijk al hun talenten te ontwikkelen. We willen dat peuters een goede basis meekrijgen voordat ze beginnen op de basisschool. Daarom proberen we ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk kinderen naar de peuteropvang kunnen gaan.

Heeft u (binnenkort) een kind op de peuterspeelzaal? Dan heeft u misschien recht op kinderopvangtoeslag of een bijdrage van uw gemeente.

Peuterspeelzaal of kinderopvang?

In Nederland verdwijnen vanaf 1 januari 2018 de verschillen tussen peuterspeelzalen en kinderopvang. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil namelijk graag dat de kwaliteit en de wijze van financiering voor peuterspeelzalen en kinderopvang gelijk worden. De gemeente heeft deze verandering de afgelopen maanden zorgvuldig voorbereid, samen met de organisaties voor peuterspeelzaalwerk en kinderopvang. De Wolden werkt al volgens de nieuwe richtlijnen.

Wat verandert er voor u?

Ouders van kinderen op een peuterspeelzaal (peuteropvang) hebben misschien recht op kinderopvangtoeslag. Wanneer ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, komen zij mogelijk in aanmerking voor een bijdrage vanuit de gemeente. U leest hierover meer op de pagina extra onderwijs peuters.


Datum: 4 januari 2018

bron: klik hier